Khamis, 13 November 2008

Malang tidak beraroma...

08:31
"Hati gua berdebar-debar sial...macam ada benda busuk nak jadi.."kata Rambo pada gua sedang gua syok menghirup teh tarik kurang manis masa sarapan tadi.
"Ek elee...lu dengan intuisi lu...tak abis-abis ..."respon gua dengan nada yang agak menjengkelkan.

12:58
"pergh dah dekat pukul satu,bila nak makan ni"getus hati gua.
"kita siapkan ini mesin dulu,then baru kita pegi makan"Jack,senior gua memberi cadangan...macam tau-tau je isi hati gua.Berpandukan ayat Jack tadi gua tau hari ini akan menjadi hari yang agak malang bagi gua.

17:39
Mesin tak siap lagi....perut lapar gila...dah nak pukul 6....mesin tak siap lagi....Babi,dah sah gua balik lambat hari ni...malang...malang

18:51
"ring...ring...ring...(yup!.. itu bunyi real nada dering gua...standard kan?...)"
"lu kat mana?"
"gua baru sampai opis,tadi gua dari Klang"
"rumah kena pecah"
"haaa!!!...ok Bo..gua sampai sat lagi,lu kat umah ke?"
"lum..gua on da way...baru sampai Kinrara..Kodeng call gua tadi.."
Confirm....hari ni hari malang gua...

19:27
Rumah gua dah macam dilanggar heli Eurocopter...tunggang langgang.Bilik gua jangan cerita la..abis semua persalinan gua diteraburkan..handset pekak gua yang gua tinggalkan semasa gua pegi keje pun tak dapat diselamatkan..hilang..lenyap.
"Wei jom pegi report" satu suara yang agak "Azman" berbunyi....
dengan langkah yang berat gua ikutkan je housemate rumah gua pegi balai...

20:19
"nak report apa?"
"rumah kena pecah cik"
"apa barang hilang"
"X-Box,jam,handset,beg.. duit pun ada sikit"
"nah tulis kat borang ni"
cibai..apsal tanya kalau nak suruh gua tulis...ni yang buat gua kurang percaya pada institusi kepolisian ni....
"dah siap?..bayar 2 ringgit lepas tu pegi Balai X (sengaja dirahsiakan) jumpa dengan Sarjan Y(sengaja dirahsiakan) tunjuk report ni...dia tau apa nak buat.."
Gua dah kata dah..

22:09
Dah dekat sejam gua melangut kat balai ni...tu belum campur lagi masa yang gua habiskan kat balai Z (pun sengaja dirahsiakan) tadi.Perut gua dah lapar gila..dari tengahari minta diisi.
"ok..saya dah ambil semua keterangan..so kamu semua boleh balik.. nanti kita akan hantar unit kami kerumah kamu untuk jalankan siasatan.."
laa ingat dah settle...

23:30
"Assalamualaikum.."
"Waalaikumussalam"..eh datang pulak polis ni..tak sangka gua..peratus kepercayaan gua naik 50%...
"Wei..Kodeng!...Polis dah sampai.."
"Ha..polis?..wei lari..lari.."
"Hoi...yang lu nak lari tu apsal?...diaorang datang nak datang buat siasatan la wei...apsal lu ada buat salah ke sampai lu nak lari?" pertanyaan sangsi gua pada Kodeng...
"Eh...takdelah" dengan nada yang agak teragak-agak Kodeng membalas...
"So...apa barang yang hilang?"
cibai..tadi dah tulis ni nak tanya lagi..
"X-Box,jam,handset,beg..duit pun ada sikit cik"

01:23
ahhh...sedap betul dapat baring...penat gila gua arini..hmmm..walaupun agak malang...cara jugak rumah gua kena pecah ni..esok ada bahan nak tulis dalam blog..gua pun tengah kering idea ni..tapi..gua tak sangka pulak yang polis-polis ni datang rumah gua buat siasatan..kira kategori cekap jugak la dia orang ni buat keje..peratus kepercayaan gua dah naik 85%..tak boleh percaya 100% lagi..selagi gua belum dapat apa-apa info tentang kes rumah gua ni...
Gua rasa nak anta santau la pada mamat celaka yang berani pecah rumah gua ni...nak anta santau apa ek..santau angin?..efisyen ke?..kalau takde angin boleh sampai ke..kalau time ribut mungkin boleh consider kot..ye la time tu kan angin kuat...
haa..gua nak anta santau pakai SMS la..kira gua kahwinkan tradisional ngan teknologi...tapi...nak anta kat nombor apa?..random je...gila..nanti ada pulak orang tak berdosa mati kena santau gua..kalau gitu gua anta santau..santau...santau................zzzzzzzzzzzzzzzz

*twinklelittlestar = beb!.. lu punya intuisi memang jahat...

3 ulasan:

apek terror berkata...

85% silap la lu,itu datang nk sdp kan hati je tu...confirm la gua berani taruh...

Rambo berkata...

gua dah pesan awal-awal. gua kata gua ada kuasa, taknak caya. Tunggu la minggu depan dalam siri Heroes, gua buat cameo appearance.

CritiCalThinKer berkata...

tom, rambo ni yang mana satu? yang pakai spek boleh hentikan mase tuh ker? comeeelll sangat!